Бернхард Финке, Германия-САЩ

За автора

Името на Финке се свързва с теорията и практиката на създаване на високи хомеопатични потенции. Неговият принос лежи най-вече в собствения му метод за потенциране чрез флукция (изтичане). Използвайки го, Финке постига изумителни излекувания. Флукционните високи потенции, които той създава, печелят нарастваща подкрепа сред професията; използвани са от най-бележитите класически хомеопати и са действали с неизменен успех. Не по-малко ценни са неговите размисли върху основните принципи в класическата хомеопатия, с акцент върху потенцирането, закона за излекуването и жизнената сила.

Финке остава верен на Ханеман, но отива по-далеч и разгръща тълкувания и пояснения на афоризмите в Органона на лечебното изкуство, необходими за укрепяването на научните основи на хомеопатията.

Финке е бил експериментатор по душа и високо ерудирана личност; това му е позволявало да изследва границите на хомеопатията неуморно. Заедно със своите колеги от Бруклинския хомеопатичен съюз, той провежда класически Ханеманови доказвания на непретегляеми сили, на растения и животни, но също и индуктивни доказвания. Примери за неговата изследователска работа са доказванията на рентгеновите лъчи (X-ray), слънчевата и лунната светлина (Solanum, Luna), Adamas (индуктивно доказване), Oxalic acid, Thlaspi bursa pastoris и т.н.

За книгата

„Философия, потенции, доказвания“ е сборник с избрани трудове от Бернхард Финке, д.м. В него са поместени философски тези, трактати и коментари на Органона, есета върху потенцирането, както и част от доказванията, проведени под ръководството на доктор Финке, измежду тях доказването на рентгеновите лъчи, лекарството X-ray.

поръчки

За да поръчате екземпляр от книгата, моля изпратете имейл до tkodjabasheva@gmail.com и посочете дали желаете куриерска услуга или лично вземане на книгата от издателя.

Страници: 190. Формат: А5. Хартия: Обемна кремава. Корица: Мека. Цена: 15 лева.

Контакт

tkodjabasheva@gmail.com

Camphora officinalis

Едно остро (и хронично) лекарство Camphora officinalis е най-известно с излекуването на холерата при епидемиите от времето на Ханеман и Бьонингхаузен. То обаче има приложение при редица други остри състояния, засягащи горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, двигателния апарат, кръвоносната система, психиката. А има и хронични случаи, излекувани с Camphora. Кратките трудове на Ханеман В трактата… Продължете да четете Camphora officinalis

Статуята на свободата

Събитията от календарната 2020 година бяха лавинообразни и присвиха значително личното ни жизнено пространство. Доскоро виртуалната реалност стана реална. Почти всички аспекти на обществения живот бяха пренасочени към нея. През 2021 обаче нещата започнаха да изглеждат малко по-различно; те не настъпват вече лавинообразно, а бавно и настъпателно като капки, падащи все на едно и също… Продължете да четете Статуята на свободата

Дванадесет скъпоценни камъка

Днес излезе от печат книгата Дванадесет скъпоценни камъка на български език. Изданието става факт след 10 месеца работа по превода и редакцията. Издадена в оригинал през 2005 година под оригинално заглавие The Twelve Jewels, книгата е преведена в цялост и издадена на немски език през 2019 година. Частична версия на книгата е издадена на френски… Продължете да четете Дванадесет скъпоценни камъка