Бернхард Финке, Германия-САЩ

За автора

Името на Финке се свързва с теорията и практиката на създаване на високи хомеопатични потенции. Неговият принос лежи най-вече в собствения му метод за потенциране чрез флукция (изтичане). Използвайки го, Финке постига изумителни излекувания. Флукционните високи потенции, които той създава, печелят нарастваща подкрепа сред професията; използвани са от най-бележитите класически хомеопати и са действали с неизменен успех. Не по-малко ценни са неговите размисли върху основните принципи в класическата хомеопатия, с акцент върху потенцирането, закона за излекуването и жизнената сила.

Финке остава верен на Ханеман, но отива по-далеч и разгръща тълкувания и пояснения на афоризмите в Органона на лечебното изкуство, необходими за укрепяването на научните основи на хомеопатията.

Финке е бил експериментатор по душа и високо ерудирана личност; това му е позволявало да изследва границите на хомеопатията неуморно. Заедно със своите колеги от Бруклинския хомеопатичен съюз, той провежда класически Ханеманови доказвания на непретегляеми сили, на растения и животни, но също и индуктивни доказвания. Примери за неговата изследователска работа са доказванията на рентгеновите лъчи (X-ray), слънчевата и лунната светлина (Solanum, Luna), Adamas (индуктивно доказване), Oxalic acid, Thlaspi bursa pastoris и т.н.

За книгата

„Философия, потенции, доказвания“ е сборник с избрани трудове от Бернхард Финке, д.м. В него са поместени философски тези, трактати и коментари на Органона, есета върху потенцирането, както и част от доказванията, проведени под ръководството на доктор Финке, измежду тях доказването на рентгеновите лъчи, лекарството X-ray.

поръчки

За да поръчате екземпляр от книгата, моля изпратете имейл до tkodjabasheva@gmail.com и посочете дали желаете куриерска услуга или лично вземане на книгата от издателя.

Страници: 190. Формат: А5. Хартия: Обемна кремава. Корица: Мека. Цена: 15 лева.

Контакт

tkodjabasheva@gmail.com

Пътят (1796 – ???)

Онова, което води човек по неговия път, е неговата мисия. Който все още не е осъзнал своята, остава люшкан от съдбата – а тя е опасно оръжие в ръцете на опасни хора. Събитията по света, но особено из Европа и Щатите – където бе люлката на изкуството и свободата, потвърждават по страшен начин това. В… Продължете да четете Пътят (1796 – ???)

Из Лекция за някои змии – Три особености на Lachesis muta – Ърнест Фарингтон

Има лекарства, за които винаги има какво ново да научим, макар и да са много добре изучени. На следващите редове ще прочетете извадка от Клиничната Materia Medica на Фарингтон – и по-точно, от забележителната му лекция за змиите. Доктор Ърнест Фарингтон е умел в насочването на вниманието на изучаващите по начин, който оставя неизличима следа… Продължете да четете Из Лекция за някои змии – Три особености на Lachesis muta – Ърнест Фарингтон

За трите начина на прилагане на лекарствата – Ханеман

Претенцията на конвенционалната медицина за единственост и непогрешимост, що се отнася до всички видове състояния на нарушено здраве, напоследък особено трябва да бъде, ако не преразгледана, то поне подложена на съмнение. Защото се вижда и от неподготвените в областта, че резултатите на медицината при епидемията от коронавирус далеч не са окуражаващи – нито при профилактиката,… Продължете да четете За трите начина на прилагане на лекарствата – Ханеман