Бернхард Финке, Германия-САЩ

Можете да поръчате през книжарницата или като изпратите имейл на адрес tkodjabasheva@gmail.com, като посочите избраните заглавия и количества, телефонен номер, имена и адрес на получателя (частен или на куриерски офис на Спиди или Еконт). Доставката е за сметка на поръчващия.

За книгата

“Философия, потенции, доказвания” е сборник с избрани трудове от Бернхард Финке, д.м. В него са поместени философски тези, трактати и коментари на Органона, есета върху потенцирането, както и част от доказванията, проведени под ръководството на доктор Финке, измежду тях доказването на рентгеновите лъчи, лекарството X-ray.

Страници: 190. Формат: А5. Хартия: Обемна кремава. Корица: Мека. Цена: 20 лева.

За автора

Името на Финке се свързва с теорията и практиката на създаване на високи хомеопатични потенции. Неговият принос лежи най-вече в собствения му метод за потенциране чрез флукция (изтичане). Използвайки го, Финке постига изумителни излекувания. Флукционните високи потенции, които той създава, печелят нарастваща подкрепа сред професията; използвани са от най-бележитите класически хомеопати и са действали с неизменен успех. Не по-малко ценни са неговите размисли върху основните принципи в класическата хомеопатия, с акцент върху потенцирането, закона за излекуването и жизнената сила.

Финке остава верен на Ханеман, но отива по-далеч и разгръща тълкувания и пояснения на афоризмите в Органона на лечебното изкуство, необходими за укрепяването на научните основи на хомеопатията.

Финке е бил експериментатор по душа и високо ерудирана личност; това му е позволявало да изследва границите на хомеопатията неуморно. Заедно със своите колеги от Бруклинския хомеопатичен съюз, той провежда класически Ханеманови доказвания на непретегляеми сили, на растения и животни, но също и индуктивни доказвания. Примери за неговата изследователска работа са доказванията на рентгеновите лъчи (X-ray), слънчевата и лунната светлина (Solanum, Luna), Adamas (индуктивно доказване), Oxalic acid, Thlaspi bursa pastoris и т.н.