Джеймс Тайлър Кент – Издания на български език, САЩ

Можете да поръчате през книжарницата или като изпратите имейл на адрес tkodjabasheva@gmail.com, като посочите избраните заглавия и количества, телефонен номер, имена и адрес на получателя (частен или на куриерски офис на Спиди или Еконт). Доставката е за сметка на поръчващия.

За автора

Джеймс Тайлър Кент е един от най-известните хомеопати. Практикувал е в САЩ във втората половина на ХІХ век, радвайки се на огромен успех и популярност както сред пациентите, така и сред колегите и студентите си.

Приносът на Кент за хомеопатията е значителен, впечатляващ най-вече с ефективността на неговите трудове. Той създава реперториум, който се ползва все още в оригинал, но и върху който са построени съвременните синтезирани реперториуми. Преподава лекции по Materia Medica, които представят подробни картини на хомеопатичните лекарства. Автор е на лекции по хомеопатична философия и на множество есета по практически въпроси. Най-крупните му трудове са Реперториум, Лекции по хомеопатична философия и Лекции по Materia Medica. Автор е на много голям брой обръщения, лекции, трактати и други публикации в периодичните специализирани издания по хомеопатия в Америка. Част от тях са издадени под заглавието The Lesser Writings, или Кратки трудове.

Негови ученици и последователи формират т.н. Кентианска школа, която се характеризира най-вече с начина на приложение на потенциите и предписването в хомеопатията.


Тази книга представлява напътствие към хората, които са избрали да се лекуват хомеопатично. В нея са събрани голяма част от въпросите, които се задават при първоначалното снемане на случая. Може да се ползва и от хората, които самостоятелно изучават хомеопатия, и от онези, които се доверяват на практикуващи специалисти.

Наръчникът е в превод на Деян Пенчев и излиза за първи път на български език.

Страници: 94. Формат: А5. Хартия: Кремава обемна. Корица: Мека. Цена: 15 лева.


Тази книга представя избрани трудове на Джеймс Тайлър Кент, американският хомеопат, чието име няма нужда от представяне. Книгата съдържа есета, обръщения и беседи из The Lesser Writings на доктор Кент, избрани афоризми и предписания, и ценни споделяния из огромния практически опит на автора.

За първи път у нас излиза автентичен превод от английски език на философските трудове на доктор Кент. Съдържа три секции, съгласно заглавието. Като приложение е поместена обширна статия на Деян Пенчев за живота и делото на д-р Кент.

Съставител: Цветана Коджабашева. Преводачески колектив: Цветана Коджабашева и Деян Пенчев. Редактор: Деян Пенчев. Издава фондация Quantum, 2022.

Страници: 220. Формат: А5. Хартия: Кремава обемна. Корица: Мека. Цена: 20 лева.