Джеймс Тайлър Кент, САЩ

За автора

Джеймс Тайлър Кент е един от най-известните хомеопати. Практикувал е в САЩ във втората половина на ХІХ век, радвайки се на огромен успех и популярност както сред пациентите, така и сред колегите и студентите си.

Приносът на Кент за хомеопатията е значителен, впечатляващ най-вече с ефективността на неговите трудове. Той създава реперториум, който се ползва все още в оригинал, но и върху който са построени съвременните синтезирани реперториуми. Преподава лекции по Materia Medica, които представят подробни картини на хомеопатичните лекарства. Автор е на лекции по хомеопатична фиософия и на множество есета по практически въпроси. Най-известните му трудове са Реперториум, Лекции по хомеопатична философия и Лекции по Materia Medica.

Негови ученици и последователи формират т.н. Кентианска школа, която се характеризира най-вече с начина на приложение на потенциите и предписването в хомеопатията.

Тази книга представлява напътствие към хората, които са избрали да се лекуват хомеопатично. В нея са събрани голяма част от въпросите, които се задават при първоначалното снемане на случая. Може да се ползва и от хората, които самостоятелно изучават хомеопатия, и от онези, които се доверяват на практикуващи специалисти. В практиката си до нея могат да се допитват и самите хомеопати.

Наръчникът е в превод на Деян Пенчев и излиза за първи път на български език.

За поръчки

За да поръчате екземпляр от книгата, моля изпратете имейл до tkodjabasheva@gmail.com и посочете дали желаете куриерска услуга или лично вземане на книгата от издателя.

Страници: 94. Формат: А5. Хартия: Кремава обемна. Корица: Мека. Цена: 10 лева.

Контакт

tkodjabasheva@gmail.com

Някои аспекти на Cannabis sativa (и Cannabis indica)

Хомеопатичното лекарство Cannabis sativa е доказано от Ханеман (1830) в сътрудничество с докторите Франц, Грос, Щапф, Хартлауб и др. Растението, използвано като източник за лекарството, е от семейство Cannabaceae. Същото семейство е дало на хомеопатията и друго лекарство от коноп (индийски) – Cannabis indica. Двете лекарства имат независими доказвания. Индийският коноп е доказан по-късно от… Продължете да четете Някои аспекти на Cannabis sativa (и Cannabis indica)

Camphora officinalis

Едно остро (и хронично) лекарство Camphora officinalis е най-известно с излекуването на холерата при епидемиите от времето на Ханеман и Бьонингхаузен. То обаче има приложение при редица други остри състояния, засягащи горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, двигателния апарат, кръвоносната система, психиката. А има и хронични случаи, излекувани с Camphora. Кратките трудове на Ханеман В трактата… Продължете да четете Camphora officinalis

Статуята на свободата

Събитията от календарната 2020 година бяха лавинообразни и присвиха значително личното ни жизнено пространство. Доскоро виртуалната реалност стана реална. Почти всички аспекти на обществения живот бяха пренасочени към нея. През 2021 обаче нещата започнаха да изглеждат малко по-различно; те не настъпват вече лавинообразно, а бавно и настъпателно като капки, падащи все на едно и също… Продължете да четете Статуята на свободата