Питър Туминело

Питър Туминело

Австралия

За автора

Питър Туминело е известен хомеопат от Австралия, който практикува, ръководи доказвания и преподава хомеопатия в Сидни. Неговият интерес към скъпоценните камъни и минералите се проявява от 5-годишната му възраст. В определен момент той обмисля да се обучава за геолог, но по-късно интуитивно осъзнава, че това няма да се осъществи. Семейството му го отглежда, прилагайки естествените принципи на здраве; въпреки това, на 24-годишна възраст той получава силна болка в корема, която 2 години по-късно наложила хирургическо лечение. Травматизиран от това преживяване: „Аз не знаех как изглеждат лекарите преди това“, той решава да търси подлежащата причина за своята болест. Започва да изучава естествени терапии. Няколко години по-късно Питър открива хомеопатията и започва да я практикува още през 1984 година. През 1989 става съосновател на Колежа по хомеопатична медицина в Сидни и остава негов директор до 1998. Автор е на следните книги: “Rhus glabra – портрет на малтретирането“ , „Реперториум на детския ум и поведение“, „Психика и структура“, „Розов кварц“ и лектор на редица семинари за лекарствата от скъпоценни и полускъпоценни камъни и метали.

Дванадесет скъпоценни камъка

Блясъкът им в хомеопатията

За книгата

Дванадесет скъпоценни камъка на български език става факт след 10 месеца работа по превода и редакцията. Българското издание репликира оригинала в неговата цялост. За повече информация и извадки от книгата, посетете тази публикация.

Лекарствата

Amethyst immersion, Black opal immersion, Diamond immersion, Emerald immersion, Golden topaz immersion, Lapis lazuli immersion, Morion immersion, Pearl immersion, Quartz crystal immersion, Rhodonite immersion, Ruby immersion и Sapphire immersion.

За поръчки

За да поръчате екземпляр от книгата, моля изпратете имейл до tkodjabasheva@gmail.com и посочете дали желаете куриерска услуга или лично вземане на книгата от издателя.

Страници: 508. Формат: В5. Хартия: Бяла хромова. Корица: Твърда. Илюстрации: Цветни. Цена: 90 лева.

Контакт

tkodjabasheva@gmail.com

За трите начина на прилагане на лекарствата – Ханеман

Претенцията на конвенционалната медицина за единственост и непогрешимост, що се отнася до всички видове състояния на нарушено здраве, напоследък особено трябва да бъде, ако не преразгледана, то поне подложена на съмнение. Защото се вижда и от неподготвените в областта, че резултатите на медицината при епидемията от коронавирус далеч не са окуражаващи – нито при профилактиката,… Продължете да четете За трите начина на прилагане на лекарствата – Ханеман

Някои аспекти на Cannabis sativa (и Cannabis indica)

Хомеопатичното лекарство Cannabis sativa е доказано от Ханеман (1830) в сътрудничество с докторите Франц, Грос, Щапф, Хартлауб и др. Растението, използвано като източник за лекарството, е от семейство Cannabaceae. Същото семейство е дало на хомеопатията и друго лекарство от коноп (индийски) – Cannabis indica. Двете лекарства имат независими доказвания. Индийският коноп е доказан по-късно от… Продължете да четете Някои аспекти на Cannabis sativa (и Cannabis indica)

Camphora officinalis

Едно остро (и хронично) лекарство Camphora officinalis е най-известно с излекуването на холерата при епидемиите от времето на Ханеман и Бьонингхаузен. То обаче има приложение при редица други остри състояния, засягащи горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, двигателния апарат, кръвоносната система, психиката. А има и хронични случаи, излекувани с Camphora. Кратките трудове на Ханеман В трактата… Продължете да четете Camphora officinalis