Кратките трудове на барон фон Бьонингхаузен. – Втора (последна) част.

Част Втора

Излезе от печат втората част от сборника “Lesser Writings” на барон Клеменс фон Бьонингхаузен в превод на български език. С нея българското издание завършва.

Книгата съдържа всички останали есета и трактати, измежду които прочутите Три предупреждения на Ханеман и Дневникът на лекаря, Хомеопатичният режим и Пълният образ на болестта. Тук може да се запознаете със съдържанието. Сайтът съдържа части от други две есета, включени в книгата: За зъбобола и Atropa Belladonna Linn.

Накрая на книгата е добавено приложение: малките реперториуми Страните на тялото и Афинитет и родства между лекарствата, с фототипно отпечатване на лекарствата и превод на заглавията на секциите. Те са били публикувани като отделни книжки през 1854 година в помощ на хомеопатите от онова време. По-късно Богър ги включва в своята Materia Medica, озаглавена: „Характеристиките и реперториумът на Бьонингхаузен”. Днес тези реперториуми са част от Complete и Synthesis, където са включени в съответните рубрики; но вече трудно могат да бъдат намерени на хартиено копие.

Книгата е достъпна от днес онлайн, а от утре, втори май, в хомеопатичната аптека “Хомеофарм” – София.

Превод Цветана Коджабашева, 243 стр., цена 17 лв. Издава Фондация “Quantum”, 2018.